22.1.08

La primera fase de la recuperació del riu en execució

Si heu visitat el riu Llobregat últimament haureu vist que s'hi estant produint certs canvis. En el tram entre Sant Joan Despí i l'Hospitalet les novetats més visibles són la plantació d'arbres en els camins de les dues ribes i la creació de dics per a la creació artificial de meandres.
Totes aquestes modificacions de la llera corresponen a la primera fase del projecte de recuperació del riu Llobregat.

Podeu llegir més detalls sobre el projecte i la nostra valoració en aquest apunt del novembre de 2006.

També podeu trobar informació sobre l'accés des de Sant Boi en aquesta notícia de Vilaweb Sant Boi.

Altres obres en curs a la zona del Llobregat són les següents:
  • Entre ponts: a la zona del riu entre els ponts de la C-31 (autovia de Castelldefels) i el de la Renfe s'hi estan produint unes obres que han canviat totalment l'aspecte del riu. D'una banda es pretén augmentar la capacitat del riu en aquest tram estret i canalitzat i d'altra banda es construeix un passeig fluvial a la riba d'El Prat que dóna continuïtat al camí del Sorral i que permet connectar el camí del marge dret amb el centre d'aquesta població.
  • Autovia de camions: s'ha iniciat la construcció d'aquesta via que connecta la Ronda Litoral amb el Port de Barcelona i que transcorre paral·lela al riu. Un dels impactes visuals més grans d'aquesta nova via serà el pont que creuarà la C-31 al costat mateix del riu.
  • Cua de maniobres la L1 de metro: continuen les obres d'aquesta zona annexa a la zona agrària i que tal i com us informàvem tenen prevista la seva finalització a finals d'estiu.